Speciale sneltoetsen bewerken

In het tabblad ‘Sneltoetsen’ vind je de toetsen die toegewezen zijn aan het Restrictiepalet, aan de methodegroepen in de Methodebalk en aan enkele algemene commando's.

Om speciale sneltoetsen te bewerken:

Open het dialoogvenster ‘Bewerk werkomgeving’ zoals beschreven in Werkomgevingen creëren en bewerken.

Ga naar het tabblad Sneltoetsen. Hier vind je de sneltoetsen die ingesteld zijn voor de huidige werkomgeving.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Sneltoetsen Methodebalk

Geef de sneltoetsen op waarmee je de methode(s) voor het actieve gereedschap instelt. Met de sneltoets voor 1 wissel je tussen de methodes in de eerste methodegroep, met de sneltoets voor 2 wissel je tussen methodes in de tweede methodegroep, enzovoort.

Andere sneltoetsen

Stel de sneltoetsen in voor reeks andere functies.

Scherminformatie

Met deze sneltoets schakel je de weergave van hints bij de intelligente aanwijzer aan en uit.

Hoeken d.m.v. vorig segment

Met deze sneltoets bepaal je of hoeken geplaatst worden ten opzichte van de assen of ten opzichte van het vorige segment dat je tekende.

Zwevend nulpunt

Met deze sneltoets plaats je een zwevend nulpunt op de huidige locatie van de cursor.

Grijpfocus

Met deze sneltoets activeert of deactiveer je de grijpfocus.

Grijppunt, zwevende zijde of vectorieel grijppunt

Met deze sneltoets plaats je een grijppunt, zwevende zijde of referentielijn op de huidige locatie van de cursor.

Automatische werkvlakselectie aan/uit

Met deze sneltoets schakel je de automatische werkvlakselectie aan en uit (zie ). Concept: Werkvlakken

Grijpen tijdelijk onderbreken

Met deze sneltoets kan je het grijpen tijdelijk onderbreken. Deze functie werkt zolang de sneltoets is ingedrukt.

X-ray-selectie

Deze sneltoets stelt je in staat om objecten die normaal achter 2D- of 3D-objecten verborgen liggen, te zien en te selecteren (zie ). Deze functie werkt zolang de sneltoets is ingedrukt. X-rayselectie

Selecteer samenvallende objecten

Wanneer de cursor zich op een plaats bevindt waar twee of meer objecten samenvallen, open je met deze sneltoets een dialoogvenster waarin je één of meer van die objecten kunt selecteren (zie ). Selecteer samenvallende objecten

Sluit polygoon, polylijn, muren of pad

Gebruik deze sneltoets om de resterende afstand tussen het begin- en eindpunt van een polygoon, polylijn, muur of padobject automatisch te sluiten.

Meerdere aanzichten aan/uit

Gebruik deze sneltoets om het gebruik van meerdere aanzichten in of uit te schakelen.

Zwevend menu oproepen

Stel, indien gewenst, een sneltoets in om de elementen van het Zwevende menu in de zone rond de cursor te tonen of te verbergen. Merk op: de sneltoets werkt pas wanneer de optie Activeer Zwevend menu is ingeschakeld in het dialoogvenster ‘Voorkeuren Vectorworks’ of in de Voorkeurenbalk.

Activeer Zoeken in Vectorworks

Met deze sneltoets open je het zoekvenster om te zoeken binnen de commando’s en gereedschappen in Vectorworks.

Herhaal laatste commando

Druk deze toets in om het laatste commando opnieuw te gebruiken.

Sneltoetsen Restrictiepalet

Stel, indien gewenst, een sneltoets in voor elke grijpfunctie.

met de sneltoets voor grijpen, of klik en houd ingedrukt grijpgereedschappen hebben een pijl in de rechteronderhoek om een menu ) te openen met instellingen voor dat grijptype.

Vectorworks werkomgevingen

Scherminformatie

Grijpen naar hoeken

Grijppunten

Grijpen naar zijden

Vectoriële grijppunten creëren

Grijpfocus gebruiken

Werkomgevingen creëren en bewerken